Фасети

    Фасетите са фини керамични плочици използвани за да възстановят или подобрят естествения вид на зъбите. Могат да бъдат направени от няколко слоя, като по този начин се пресъздават в дълбочина различните слоеве на зъба или да са монолитни (от един слой), който се оцветява допълнително. За изработката им е необходимо премахването на много тънък слой от емайла (между 0.5 и 1мм), което ги прави щадящи към естествените зъбни тъкани. Така се освобождава място за нанасянето на материал, който да подобри външния вид на предните зъби и да възстанови функцията им.

     Здравината на закрепване на фасетите се осигурява от здрава химична връзка (адхезивна), която се образува между останалия емайл и керамиката след специална обработка на двете повърхности и нанасянето между тях на светлинно полимеризиращ цимент.  От голямо значение за отличния резултат е активното участие на пациента, който да оцени и приеме проекта предложен му от зъболекарят.

    Предимства:

        -          Сред предимствата, които ни дават фасетите е възможността да се изработят индивидуално за всеки пациент така, че да бъдат неразличими.

        -          За разлика от естествените зъби, които са податливи на външни въздействия като оцветяване от вино, цигари и кафе, керамичните фасети остават непроменени във времето.

        -          За разлика от короните изискват значително по-малко отнемане на емайл.

        -          Фасетите могат да маскират дори силно преоцветени зъби.

        -          Чрез тях може да се коригират леки завъртания, припокривания или разстояния между зъбите.

        -          Добра поносимост на венеца към керамиката.

        -          Добри естетически качества на керамиката.

Контакти

Младост 2 бл. 253 партер
София, България, 1799
Mobile: 0897 407 320
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
www.drtaskov.com

Работно време

от Понеделник до Събота

С предварително записване на час!


Галерия